De fleste har set unge kørere give den gas på BMX-cykler. Dog er det ikke de eneste, som ræser afsted på BMX-cyklerne. Der er også mænd og kvinder langt over 50 år, som ligeledes nyder at flyve henover banen. Det kigger vi mere på nedenfor.

Alle kan dyrke BMX

Livet handler om at skulle nydes. Som de skriver på hejsenior.dk der deler tips til den ældre befolkning er det vigtigt at have det sjovt. Hos Hej Senior er deres mål at inspirere folk over 55 år. De deler tilbud og rabatter til ferie, tøj, underholdning og sport.

Hej Senior ønsker at hjælpe den ældre del af befolkningen med at få en sjovere hverdag, og det er der mange, som har taget imod. De har nemlig mere end 100.000 medlemmer og over mere end 80 partnere og 100 tilbud. På hejsenior.dk fokuserer de som sagt på folk over 55 år, og der findes faktisk personer over den alder, som stadigvæk dyrker BMX. Derfor kan du også lade dig inspirere, og netop den inspiration giver vi dig nedenfor.

Kittie Weston-Knauer giver den gas

Det siges at Kittie Weston-Knauer er den ældste BMX-rytter i verden. Bedstemoderen fra Iowa er 72 år gammel og hun dyrker stadigvæk BMX. Weston-Knauer har endda tidligere fået erstattet både knæ og hofter i løbet af et år. Hun har også haft gigt siden hun var i 20’erne. Den amerikanske BMX-legende har tidligere udtalt, at for hende handler sporten om lykke og frihed til at udtrykke sig selv.

Paul Mounsey dyrker BMX i Storbritannien

I Storbritannien har Paul Mounsey titlen som landets ældste BMX-rytter. I 2017 var han 70 år gammel og i den forbindelse deltog han stadigvæk i nationale turneringer. Faktisk findes der BMX-konkurrencer for folk over 50 år. Det er altså i den samme kategori som de fokuserer på hos hejsenior.dk.

Dyrk BMX i Danmark

Den kategori eksisterer i Danmark. Hos Randers BMX har de alt fra børn på fem år til kørere over 50 år. Ifølge Mai Myrhøj Tolstrup har de landets bedste BMX-anlæg, som altså ligger i Randers. Hvis du overvejer at kaste dig ud i BMX, kan du måske slå en tur forbi.

Ligesom hejsenior.dk kan vi også lide at dele tips og tricks. Derfor slutter vi af med at dele tips til at komme i gang med BMX, selv hvis du er oppe i alderen. Først og fremmest skal du sætte et mål. Det er ikke det samme at starte for sjov som at ville vinde konkurrencer.

Måske vil du gerne være med for hyggens skyld. Flere BMX-klubber i landet er baseret på frivillige. Du kan hjælpe som frivillig og på den måde få et indblik i sporten. Derudover skal du naturligvis vide hvor du skal i gang. Der er BMX i Randers, Holstebro og andre byer i Danmark.

Start med det rette udstyr

Et andet godt tip til at komme i gang handler om at starte med den korrekte BMX-cykel. Det afhænger i høj grad af det underlag, som du skal køre på. Derfor er det altså vigtigt at du vælger hvilken klub du ønsker at melde dig ind i. Vi anbefaler at starte mildt ud enten med at købe en brugt cykel eller en BMX-cykel, der ikke koster en formue. Når du har øvet dig en del, som er et andet vigtigt tip, kan du senere hen tænke på at opgradere den. Husk at have det sjovt.