BMX er kendt som en ekstremsport, og derfor er det de færreste, der anser den som en sikker sportsgren. Tværtimod anser mange BMX som en af de farligste sportsgrene ved de Olympiske Lege, men også som en af de sjoveste.

I mange sportsgrene er sportsskader en del af spillet, og sådan ligger landet i BMX. Den danske BMX-stjerne Simone Tetsche Christensen skal efterhånden bruge flere fingre end dem, hun har på sine to hænder, til at tælle hvor mange knogler hun har brækket i løbet af karrieren, men alligevel har hun mere travlt med at komme ud på banen på ny, når hun sidder med en brækket knogle hos lægen igen, igen.

Jorden er næsten ligeså hård som asfalt, og i de fleste tilfælde rammer du den med en hastighed på 40 km/t. Det er med andre ord næsten umuligt at undgå, at slaget gør ondt, men jo bedre du bliver til sporten, jo mere undgår du at falde. Derudover bør du naturligvis også investere i BMX udstyr, som sørger for at du er godt beskyttet, så du dermed undgår at komme alt for galt afsted.