Et af de lande, som har haft størst succes med BMX på det seneste, er Colombia, som blandt andet også var vært for VM i BMX i 2016.

En af de bedste colombianske BMX-ryttere er Mariana Pajón Londoño, som vandt OL-guld for anden gang i historien ved OL i Rio i 2016. Pajón vandt sin første nationale titel, da hun var blot fem år gammel, og hun vandt en international turnering allerede som niårig. Hendes imponerende succes har blandt andet ført til, at hun blev flagbærer ved OL i Rio i 2016, samt at hun bliver kaldt for “Queen of BMX” (Dronningen af BMX).

En anden dygtig colombiansk BMX-rytter er Carlos Alberto Ramírez Yepes, som vandt OL-bronze ved OL i Rio 2016 bag amerikanske Connor Fields på førstepladsen og hollandske Jelle van Gorkom på andenpladsen. Fire år tidligere var det en anden colombiansk Carlos, der fik overrakt bronze. Ved OL i London 2012 vandt Carlos Mario Oquendo Zabala bronze bag australske Sam Willoughby på andenpladsen og lettiske Maris Strombergs på førstepladsen. Det bliver spændende at se, om Colombia kommer på podiet igen til de næste Olympiske Lege, som er i Tokyo i 2020.