Når det handler om BMX-kørsel, er det i nogle tilfælde nok med en sikkerhedshjelm og et par skridsikre sko, når du træner, mens det i andre tilfælde – f.eks. til hård træning eller konkurrencer – kan være en fordel at have det optimale udstyr. BMX tøj og sko fås i mange mærker og varianter i forskellige prisklasser, men her skal nævnes det vigtigste udstyr, som du bør/kan afskaffe dig, når du dyrker BMX.

Sikkerhedshjelm

En sikkerhedshjelm er det allervigtigste, når du kører BMX. Uanset om du kører i høj fart, laver tricks eller kører i ujævnt terræn, så er der en risiko for styrt. Du bør derfor beskytte dit hoved med en godkendt sikkerhedshjelm af hård plastik, som enten kan have en hagerem, eller det kan være en Full-Face hjelm, der beskytter hele ansigtet. Især når du deltager i konkurrencer, bør du have en Full Face hjelm på, for der er en øget risiko for, at du kører ind i andre deltagere, eller at de kører ind i dig.

Skridsikre sko

Skridsikre sko er nødvendige for at sikre, at du står ordentligt fast i pedalerne, når du kører rundt på din BMX-cykel. BMX-sko fås i mange designs og farver, men det vigtigste er, at de har en skridsikker sål. Derudover skal de helst være fremstillet i materiale, som er slidstærkt, og som kan tåle mudder og regn.

Knæ- og albuebeskyttere

Knæ- og albuebeskyttere kan anvendes både af nybegyndere og erfarne BMX-ryttere for at øge sikkerheden. Styrter du i et sving, eller falder du af cyklen i høj fart, eller når du laver tricks, så vil du være glad for, at du har knæ- og albuebeskyttere på og dermed slipper for grimme hudafskrabninger eller det, der er værre. Du tænker måske, at det er besværligt at have den slags udstyr på, men knæ- og albuebeskyttere fås i ergonomisk design, som er åndbart og giver en god bevægelsesfrihed.

Smart og komfortabelt tøj

Du kan sagtens køre BMX i et par cowboybukser, men hvis du går all in på udstyr, så kan du også anskaffe dig bukser og trøje, som er specialdesignet til BMX-kørsel. Bukser og trøjer fås i mange flotte designs til både piger og drenge, og du kommer til at se flot og cool ud. BMX-bukser er typisk fremstillet i et slidstærkt materiale med ekstra forstærkninger på indersiden. Bukserne er desuden i stretch-materiale for at sikre dig en god bevægelsesfrihed, og buksebæltet er justerbart. Der findes mange flotte BMX-trøjer at vælge imellem, som er fremstillet i lækkert, fleksibelt og blødt materiale, som gør trøjen meget behagelig at have på. Med et par BMX-bukser og en BMX-trøje får du maksimal komfort, når du kører rundt på din BMX-cykel, og du ser samtidig smart ud. Du kan også med fordel anskaffe dig et par handsker. Når du besøger webbutikker, der handler med BMX-udstyr, er det som at gå ind i en slikbutik, hvor der er meget lækker Slik at vælge imellem. Man vil gerne smage på det hele, og det samme gælder BMX-udstyr. Når man får smag for det lækre design, så er man solgt.