Skatere og folk på rulleskøjter ser man alle steder, men at køre BMX er også en del af denne familie. Kommer du forbi de baner, der heldigvis er skudt op i rigtig mange byer, kan du se unge folde sig ud på den lille cykel, der er nem at manøvrere på, og som er udstyret med gode steder at placere fødderne, når der skal hoppes, springes og snurres rundt.

Om sommeren er cyklen også en del af X-games, der efterhånden har fået rigtig meget sendetid. For det er fascinerende at se, hvordan der kan laves saltomortaler og andet ved hjælp af en cykel og et par forhøjninger.

Alle kan være med

Det gode er, at du skal kunne køre på cykel. Der er heldigvis ikke brug for, at du med det samme kaster dig ud i de vilde tricks og moves, som de professionelle kan. Når det er sagt, så er sikkerhedsudstyret et must, uanset om du er nybegynder, øvet eller erfaren. For med en sport som denne, så kan man slå sig, hvis man falder, eller hvis man ikke får planlagt sit trick tilstrækkeligt. Så på med hjelmen med mere, inden du går i gang.

Du skal også have gode sko, der sikrer, du står ordentlig fast og har et godt greb på cyklen, lige som tøj, du kan bevæge dig i, giver fordele. Er du med ude som tilskuer om sommeren, så er et par Birkenstock perfekte, for de er behagelige, også selvom du kommer til at stå og gå i mange timer.

Fart over feltet

Det er ikke alle, der kører BMX, der kører på baner, hvor der skal laves tricks. Der er også dem, der kører om kap. Det er et kuperet landskab, der bruges som bane, og du starter som regel stejlt. På den måde kommer der fra starten af rigtig god fart på, og som med så meget andet, så gælder det om at komme først over mållinjen.

Som i motorsport udstyres atleterne med enten hjelme eller overtræksveste i forskellige farver. På den måde kan alle tilskuerne nemt følge med i hele løbet, og der er ingen tvivl om, hvem der går hen og vinder.

Det er en sport, der er kommet meget mere fokus på. Måske ikke så meget i Danmark, men selv her er øjnene begyndt at åbne sig for en sport og en livsstil, der tiltrækker mange unge. Men selvom mange af udøverne ser meget afslappede ud og ikke ligner de topatleter, du ser i andre sportsgrene, så skal du ikke lade dig narre. De er alle i rigtig god form, de lever sundt, og så træner de rigtig meget. Der er ingen typer af sport – heller ikke BMX, hvor man kommer sovende op øverst på skamlen.