Franskmændene er et af de folkefærd, som har haft mest succes med BMX i Europa. Takket været damerne med sine 25 EM-medaljer og mændene med sine 24 EM-medaljer topper Frankrig både mændenes og damernes liste over de lande, der har vundet europamesterskabet i BMX flest gange i historien. I denne artikel kigger vi på nogle af de bedste franske BMX-ryttere.

Siden 2013 har Frankrig været repræsenteret med en eller flere mænd på medaljepodiet ved hvert EM. Man kan nærmest efterhånden kalde Sylvian André for “Mr. Bronze” da han har vundet EM-bronze i 2016, 2017 og 2018. André blev født i Cavaillon i oktober 1992, og ud over EM-succes har franskmanden også vundet blandt andet VM-guld i Bakú i 2018.

De kvindelige franske BMX-ryttere skuffede ved EM i Bourdieus i 2017, da de som sagt er kendt for at være blandt Europas bedste, men ingen kom på podiet i 2017. Vi skal tilbage til 2016 for at finde den seneste kvindelige franske BMX-rytter, der har vundet EM metalværk. Marine Lacoste vandt EM-sølv i Verona i 2016, og den unge rytter er blandt de store konkurrenter til danske Simone Christensen.