BMX-entusiaster er vilde med banen i Roskilde. Den ligger på Pulsen 5 og befinder sig indendøre. Banen er 140 meter lang og giver rig mulighed for at prøve sig selv af. Man skal være i besiddelse af egen BMX for at benytte banen. Banen er bygget med hjælp fra dirtbuilders, og den stod klar i januar 2014. Siden da har tusindvis af BMX-ryttere besøgt og benyttet sig af banen.

Det er nemt at komme til Roskilde, og kører man dertil i bil, skal man have Evofilm til bilen, når solen skinner. BMX’en kan man enten have liggende i bilen eller på en cykelholder, der sidder på bilen. Banen ligger i en gammel industrihal, og den har i alt 10 forhindringer og tre sving.

Banen fungerer godt, og mange nyder stor glæde af den. Den giver mulighed for, at man både kan træne fart og tips og tricks. Skal man i gang med BMX for første gang, skal man ud og investere i en cykel. Mange timers sjov venter for dem, der kan lide at køre. BMX er en sport med krav til både mod og tålmodighed.

Undersøg de forskellige muligheder i Danmark

Danmark byder også på andre muligheder for BMX-entusister – både inden- og udendøre. Roskilde har også en udendørs BMX-bane, der flittigt bliver brugt. Man kan melde sig ind i klubben og deltage i træningen. På den undendørs bane i Roskilde finder man både dirtjumps og pumptracks.

Roskilde BMX er en social klub med plads til alle. Her mødes både mænd og kvinder, drenge og piger, for at træne sammen. Banen bliver primært brugt forår, sommer og efterår, når vejret tillader det. I klubben kan man få kyndig vejledning til at blive bedre til BMX. Man kan blive medlem af klubben som både begynder og øvet.

BMX kræver udstyr

Det kræver en del udstyr at køre på BMX. Man skal nemlig ikke bare have en cykel – man skal også have tøj og fodtøj, og det skal være specialfremstillet til BMX-ryttere. Man skal selvfølgelig også have en hjelm. Roskilde BMX kan være behjælpelig med, hvad man skal bruge. Man kan selv vælge, om man vil møde op i klubben, eller om man vil tage kontakt via klubbens hjemmeside. Man kan også ringe til klubbens formand.

Vil man ud at prøve andre bikeparts, så findes der også andre i nærheden af Roskilde. Både Vallensbæk, Hvalsø og Køge har gode baner til BMX-ryttere. Gladsaxe Dirtjump er også et spændende sted at tage hen. BMX-ryttere behøver derfor ikke være bange for at komme til at kede sig. Der venter altid nye udfordringer de steder, hvor man tager hen. I København S finder man også Copenhagen Pumptrack, der er en moderne bane for de mere garvede BMX’ere.