BMX er en gren inden for cykelsport, og selvom den måske nok ikke er så kendt, så er den trods alt meget populær. Det er særligt de yngre generationer, der er betaget af denne sport, men der findes også voksne mennesker, der finder stor glæde ved den. Der findes også professionelle BMX-udøvere.

BMX står for Bicycle Moto Cross, og i denne cykelsport cykler man på små cykler. Hjulstørrelsen er som regel på 20″. I Danmark har vi flere forskellige BMX-baner rundt om i landet, og de byder på forskellige former for udfordringer. Man kan både finde indendørs og udendørs baner, så det er muligt at køre på alle tider af året. Det er de færreste mennesker, der bor i nærheden af en bane, så man har naturligvis brug for at køre i bil, så man også kan have cyklen med sig. Ligesom en BMX skal vedligeholdes, så skal en bil det helt bestemt også, og man kan finde udstyr til den perfekte bilindretning hos https://www.worksystem.dk i god kvalitet. Så er man ellers klar til at køre af sted.

Mange forskellige måder at dyrke sporten på

Der findes flere måder at dyrke BMX på. Man kan nemlig vælge forskellige forgreninger, og der findes i den forbindelse også forskellige typer af stel til cyklen. Det ses dog, at mange BMX-ryttere kombinerer de forskellige typer, og på den måde vælger at dyrke flere forgreninger på samme tid.

BMX stammer oprindeligt fra Californien, og kom for alvor til verden i 1969. Her var teenagere inspirerede af alverdens motocross-helte, og de begyndte at efterligne disse med deres cykler. Det var sådan det hele startede, og sporten er fortsat meget populær rundt om i verden.