Har du en teenager i huset, som er lidt af en sofakartoffel, der hellere vil se tv-serier og spille computer end dyrke motion udenfor? Så er det på tide at rette op på de usunde og inaktive vaner og sætte skub i, at teenageren kommer ud af huset og dyrker sport. Hvis han eller hun ikke gider holdsport eller løb, så kan du fx opfordre til et besøg i den lokale BMX-klub.

Mange unge er glade for BMX

Både drenge og piger kan lære at køre på BMX-cykel. Det er sjovt, og man får en masse motion. Man kan både køre stærkt, og man lærer forskellige tricks, man kan udføre på cykel. Man kan træne på en BMX-bane indendørs eller udendørs, eller man kan køre i skoven og ræse rundt. Det er også en god måde at tabe sig på. Hver femte teenager i Danmark er overvægtig, og det er vigtigt, at du som forælder kan motivere din teenager til at dyrke motion.

Hvilket udstyr kræves der?

Der kræves først og fremmest en godkendt cykelhjelm. Derudover er det en fordel med særlige cykelsko, som er skridsikre, så man ikke glider på pedalerne samt albue- og knæbeskyttere. Man kan godt få nogle knubs af og til, når man vælter på cyklen i forbindelse med, at man øver forskellige tricks. Så sikkerheden skal helst være på plads.

Lej eller køb en BMX-cykel

BMX-cyklen kan lejes, hvilket er en god ide i begyndelsen, indtil din teenager finder ud af, om BMX-cykling virkelig er sagen. Så kan I blive enige om at investere i en BMX-cykel, så interessen kan dyrkes i årene fremover. Din teenager vil få masser af sjove oplevelser og samtidig tabe sig i vægt og komme i god form. Der er også et godt socialt fællesskab i klubberne, hvor man møder andre, som går lige så meget op i BMX-sporten, som man selv gør.